Als u te veel of te weinig pensioen ontvangt

Herzieningenbeleid: als er iets fout gaat

SPT voert uw pensioenregeling zo goed mogelijk uit. Toch gaat er soms iets fout. Bijvoorbeeld als  uw opgebouwde pensioen of uw pensioenuitkering te hoog of te laag wordt vastgesteld.

Als dat gebeurt, moet SPT die fout herstellen. Want SPT wil dat iedereen het pensioen krijgt waar hij of zij recht op heeft. Het is mogelijk dat u in dat geval een bedrag aan ons moet terugbetalen of nog nabetaald krijgt. Daarom heeft SPT een herzieningenbeleid. Hieronder leest u hoe dat werkt.

Wat gebeurt er als SPT een fout vastgesteld heeft?

Als SPT merkt dat u te veel (of te weinig) pensioen hebt gekregen, krijgt u daar zo snel mogelijk een bericht over. In dat bericht staat dat de hoogte van uw pensioenuitkering aangepast wordt naar het bedrag waar u recht op heeft. In het bericht staat ook waarom de pensioenuitkering aangepast wordt.

Als blijkt dat u teveel pensioen ontvangen heeft, moet u waarschijnlijk een bedrag terugbetalen. In dat geval wordt er contact met u opgenomen over de terugbetaling van het teveel ontvangen pensioen. Als u andere vragen over dit onderwerp heeft, kunt u altijd contact op nemen met SPT.