Wij helpen u op weg!

Bekijk onze handige video's

U vindt op onze website veel informatie over uw pensioen. Om u zo goed mogelijk te informeren hebben we drie video’s gemaakt. Deze video’s geven u snel en makkelijk veel nuttige informatie over uw pensioen. Zo helpen we u op weg!

Kijk zelf welke informatie u nodig hebt

Dit zijn de drie onderwerpen met video’s die u kunt bekijken:

  1. Welke keuzes kunt u maken voor uw pensioen?
  2. Hoe belegt SPT?
  3. Hoe houdt SPT bij de beleggingen rekening met de maatschappelijke verantwoordelijkheid? 

1. Welke keuzes kunt u maken voor uw pensioen?

Als u met pensioen gaat, ontvangt u iedere maand ouderdomspensioen zolang u leeft. Uw pensioen gaat standaard in op uw 65e. Maar u kunt ook eerder of later met pensioen. En er valt nog meer te kiezen.

In de onderstaande video zetten we alle keuzes op een rijtje. In de pensioenplanner in Mijn SPT ziet u welke invloed uw keuzes hebben op de hoogte van uw pensioen.

 


2. Hoe belegt SPT?

Ons pensioenfonds is verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het strategisch beleggingsbeleidSPT is verantwoordelijk voor het opstellen en het uitvoeren van het strategisch beleggingsbeleid en het beheersen van daarmee gepaard gaande risico’s. Hoe het fonds belegt, staat in de Investment Policy Statement.. Wilt u in 2 minuten weten hoe SPT belegt? Bekijk dan het filmpje.


3. Hoe houdt SPT bij de beleggingen rekening met de maatschappelijke verantwoordelijkheid?

SPT houdt in haar beleggingen steeds meer rekening met de maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit filmpje laat zien hoe we dat doen.