Verandert uw situatie?

Nieuw rekeningnummer

Vaak hebt u uw hele leven hetzelfde rekeningnummer. Soms is het echter nodig om een rekeningnummer te wijzigen. Hoe zorgt u ervoor dat ook uw pensioen op het nieuwe nummer wordt uitgekeerd? 

Wijzigen bankrekeningnummer

Wij hebben een schriftelijk en ondertekend verzoek van u nodig om het rekeningnummer in onze administratie te mogen wijzigen. Het wijzigen van uw rekeningnummer doet u via dit formulier. U vult het formulier in en verstuurt hem vervolgens per post of per mail. De postbus of e-mailadres vindt u onderaan in het formulier.

Rekeningnummer in het buitenland?

Met een verhuizing naar het buitenland, verandert misschien ook het bankrekeningnummer waarop u het pensioen wilt ontvangen. Let wel op. Bij een rekeningnummer buiten Europa kunt u te maken krijgen met maandelijkse kosten. Ook ontvangt u uw pensioen later dan de betaaldatum.

Rekeningnummer

Kosten

Betaaldata

Buiten Europa Uw pensioen overmaken naar een rekeningnummer buiten de EU brengt kosten met zich mee. Het pensioenfonds betaalt hiervoor extra kosten. Daarnaast kan de buitenlandse bank extra kosten bij u in rekening brengen. Deze gaan van uw pensioen af. De hoogte van deze kosten verschillen per bank en per land. Het pensioenfonds heeft hier geen invloed op.

Wij maken de pensioenen elke 23e van de maand over. Valt deze dag in een weekend of op een feestdag, dan maken wij het over op de werkdag vóór de 23e. Omdat de betaling buiten Europa gaat, staat het geld niet dezelfde dag op uw rekening. Dit kan een paar dagen duren.
Binnen Europa Geen kosten Wij maken de pensioenen elke 23e van de maand over. Valt deze dag in een weekend of op een feestdag, dan maken wij het over op de werkdag vóór de 23e.