Nieuws

SPT houdt pensioenrichtleeftijd op 65 jaar

We leven in Nederland gemiddeld steeds langer. Dat blijkt uit berekeningen van het Actuarieel Genootschap. Dit betekent dat de pensioenen langer moeten worden uitgekeerd, terwijl daar niet vooraf op is gerekend. Daarom heeft de overheid maatregelen genomen. De AOW-leeftijd gaat in 2022 omhoog naar 67 jaar en 3 maanden. In het verlengde daarvan verhoogt de overheid de pensioenrichtleeftijd van het aanvullend pensioen per 1 januari 2018 naar 68 jaar. SPT gaat hier niet in mee en houdt ook na deze datum de pensioenrichtleeftijd op 65 jaar.

Wat is de pensioenrichtleeftijd?

U hebt in het verleden aanvullend pensioen opgebouwd in de pensioenregeling van SPT. Voor dit pensioen is de pensioenrichtleeftijd belangrijk. Dat is een soort rekenleeftijd die wordt gebruikt op het pensioenoverzicht. Als u niets doet, gaat uw pensioen in op die leeftijd. De pensioenrichtleeftijd in onze pensioenregeling is momenteel 65 jaar. 
De overheid verhoogt de pensioenrichtleeftijd per 1 januari 2018 naar 68 jaar. Pensioenfondsen mogen een leeftijd aanhouden die lager is dan 68 jaar, maar daaraan zijn wel bepaalde voorwaarden verbonden.

Wat betekent dit voor u?

SPT heeft besloten om ook na 1 januari 2018 de pensioenrichtleeftijd van 65 jaar aan te houden. Wat dat betreft, verandert er dus niets voor u. Binnen de kaders van het pensioenreglement kunt u zelf bepalen op welke leeftijd u daadwerkelijk uw pensioen van SPT wilt laten ingaan. Dat hoeft niet de pensioenrichtleeftijd te zijn. Dat kan ook eerder, in deeltijd of later zijn. Bij Pensioen op maat vindt u meer informatie hierover.