Nieuws

Beleidsdekkingsgraad november: 111,6%

De dekkingsgraad van een pensioenfonds zegt iets over de financiële positie. Het geeft de verhouding weer tussen het aanwezige vermogen en de pensioenverplichtingen.

De beleidsdekkingsgraad van SPT kwam eind november uit op 111,6%. Dit betekent dat ongeveer 1,12 euro beschikbaar is voor iedere euro pensioen die uitbetaald wordt of in de toekomst uitbetaald gaat worden.

Twee dekkingsgraden

De beleidsdekkingsgraad van 111,6% (oktober 111,6%)  is het gemiddelde van de actuele dekkingsgraden over de afgelopen twaalf maanden. De actuele dekkingsgraad van het fonds kwam per eind november uit op 112,6% (oktober 111,8%).

Ontwikkelingen in november

De rente is in november licht gestegen. Een hogere rente betekent dat SPT op lange termijn minder geld opzij hoeft te zetten om (in de toekomst) alle pensioenen te kunnen betalen. De aandelen zijn in de maand november fors gestegen, zo is de AEX de afgelopen maand met 3,5% gestegen. Dit is de belangrijkste verklaring waarom de financiële positie van het fonds in november is verbeterd.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de ontwikkeling van de dekkingsgraad? Kijk dan in deze grafiek. Hebt u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.