Nieuws

Bericht van het Verantwoordingsorgaan

Het zijn roerige tijden geweest voor het Verantwoordingsorgaan. Onderlinge meningsverschillen waren aan de orde van de dag. Eenduidige besluitvorming was vaak niet goed mogelijk. Door het terugtreden van de heer P.C.A.F. Czaikowski, die in tegenstelling tot eerdere berichten van de SPT wél lid maar nooit voorzitter is geweest van het Verantwoordingsorgaan, is alles in een rustiger vaarwater gekomen. En nu kan het Verantwoordingsorgaan zich ook weer ten volle wijden aan zijn taak.

Het Verantwoordingsorgaan richt zich bij de uitoefening van zijn taken en bevoegdheden uitsluitend naar het belang van de deelnemers, gewezen deelnemers, pensioengerechtigden en alle (overige) aanspraakgerechtigden. Hierin is geen plaats voor onderling gekissebis.

Het ligt in de bedoeling dat op de komende Algemene Vergadering van Deelnemers Peter Melman wordt voorgedragen als nieuw lid. Sinds half december draait hij als aspirant al volop mee in het Verantwoordingsorgaan. G. Vermeulen heeft zijn functie als voorzitter van het Verantwoordingsorgaan, na een zeer rumoerige periode, in goed overleg overgedragen aan D.H.J.M. Ypkemeule, terwijl E.R. Brink de functie van vicevoorzitter/secretaris op zich heeft genomen.

De basis waarop het Verantwoordingsorgaan nu functioneert is: onderling respect, vertrouwen en perfecte communicatie. En dit leidt tot een goede en constructieve sfeer. Als een sterk team! Kortom: zoals het moet!

Ten overvloede willen wij u laten weten dat het Verantwoordingsorgaan opkomt voor het belang van de deelnemers, dus ook voor UW belang. Wij zijn laagdrempelig en bereikbaar via de mail op verantwoordingsorgaan@spt.nl.

Het VO bestaat momenteel uit:

Daan Ypkemeule voorzitter
Bert Brink vicevoorzitter/secretaris
Gerard Vermeulen lid
Peter Melman aspirant-lid

Met vriendelijke groet,

D.H.J.M. Ypkemeule, voorzitter Verantwoordingsorgaan