Nieuws

Beleidsdekkingsgraad augustus: 112,0%

De dekkingsgraad van een pensioenfonds zegt iets over de financiële positie. Het geeft de verhouding weer tussen het aanwezige vermogen en de pensioenverplichtingen.

De beleidsdekkingsgraad van SPT kwam eind augustus uit op 112,0%. Dit betekent dat ongeveer 1,12 euro beschikbaar is voor iedere euro pensioen die uitbetaald wordt of in de toekomst uitbetaald gaat worden. Een maand eerder was de beleidsdekkingsgraad 112,3%.

Twee dekkingsgraden

De beleidsdekkingsgraad van 112,0% is het gemiddelde van de actuele dekkingsgraden over de afgelopen twaalf maanden. De actuele dekkingsgraad van het fonds daalde in augustus van 111,7% naar 110,2%.

Wat speelde er in augustus?

In augustus is de rente fors gedaald, waardoor de dekkingsgraad is gedaald. Dit werd extra versterkt door de daling van de aandelenbeurzen. SPT heeft een defensief beleggingsbeleid, waardoor de dekkingsgraad minder gevoelig is voor schommelingen in de markt. De afgelopen maanden is SPT goed beschermd geweest tegen de forse rentedaling. Conclusie: augustus had door de zeer lage rente een negatief effect op de dekkingsgraad van SPT. De beleidsdekkingsgraad is gedaald met 0,3% en de actuele dekkingsgraad met 1,5%-punt.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de ontwikkeling van de dekkingsgraad? Kijk dan in deze grafiek. Hebt u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.