Nieuws

Wat als het mee- of tegenzit?

Uw pensioenaanspraken bij SPT liggen vast. Maar hoe ziet uw pensioen eruit als het langere tijd economisch goed of juist heel slecht gaat? Dat staat vanaf oktober op mijnpensioenoverzicht.nl.

Met behulp van drie pijlen krijgt u een beeld van uw pensioen als er de komende 10 jaar mee- of tegenvallers zijn. De bedragen houden bijvoorbeeld rekening met de mogelijke gevolgen van inflatie. Als de prijzen stijgen maar uw pensioen stijgt niet, kunt u namelijk minder kopen.

In het plaatje hieronder ziet u een voorbeeld. De genoemde bedragen zijn ook voorbeelden.

  • Bekijk ook het filmpje:

Wat zorgt ervoor dat het mee- of tegenzit?

  • een stijgende of dalende rente;
  • meer of minder rendement op onze beleggingen;
  • stijgende of dalende prijzen;
  • de stijgende levensverwachting.

Wat is nog meer van invloed op uw pensioen?

Veranderingen in uw privé situatie kunnen ook gevolgen hebben voor uw pensioen. Denk aan een scheiding als u op dit moment gehuwd bent. We hebben geen rekening gehouden met mogelijke veranderingen in uw privésituatie.

Let op: drie pijlen niet zichtbaar?

Heeft u ook bij een ander fonds dan SPT pensioen opgebouwd? Dan ziet u de drie pijlen misschien nog niet. Uw andere fonds heeft de bedragen daarvoor dan nog niet aangeleverd.

U ziet dan dit bericht: “Berekenen vooruitblik niet mogelijk. De bedragen van één of meerdere pensioenuitvoerders zijn helaas nog niet beschikbaar. Daarom kunnen wij nu niet berekenen wat er gebeurt met uw pensioen, als het beter of juist slechter gaat met de economie. U kunt het over enige tijd nog eens proberen.”