Nieuws

Beleidsdekkingsgraad februari: 113,0%

De dekkingsgraad van een pensioenfonds zegt iets over de financiële positie. Het geeft de verhouding weer tussen het aanwezige vermogen en de pensioenverplichtingen. De beleidsdekkingsgraad van SPT kwam eind februari uit op 113,0%. Dit betekent dat ongeveer 1,13 euro beschikbaar is voor iedere euro pensioen die uitbetaald wordt of in de toekomst uitbetaald gaat worden. Een maand eerder was de beleidsdekkingsgraad 113,1%.

Twee dekkingsgraden

De beleidsdekkingsgraad van 113,0% is het gemiddelde van de actuele dekkingsgraden over de afgelopen twaalf maanden. De actuele dekkingsgraad van het fonds steeg in februari van 111,4% naar 112,4%.

Wat speelde er in februari?

De rente is de afgelopen maand licht gestegen. Dat is goed nieuws voor een pensioenfonds, omdat we dan minder geld in kas hoeven te houden om in de toekomst alle pensioenen te kunnen betalen. Verder heeft het herstel van de aandelenbeurzen zich verder doorgezet. Per saldo was februari een goede maand voor onze financiële positie: de actuele dekkingsgraad steeg met 1,0%-punt.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de ontwikkeling van de dekkingsgraad? Kijk dan in deze grafiek. Hebt u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.