SPT gaat niet deelnemen aan de veranderingen die de Wet toekomst pensioenen (Wtp) met zich meebrengt. Het BPVT heeft geen verzoek tot invaren gedaan. Het bestuur van SPT heeft de deelnemers geraadpleegd en geïnformeerd over de veranderingen. De deelnemers zijn akkoord dat SPT wordt overgedragen aan een verzekeraar. Bestuursvoorzitter Gertjan Dicker licht toe hoe het proces verloopt om de best passende verzekeraar te kiezen.
In de afgelopen periode is het bestuur van SPT gestart met oriënterende gesprekken met verzekeraars. Welke verzekeraar past het beste bij onze deelnemers en dat gaat verder dan het alleen over de beste deal en voorwaarden te hebben. “Het belangrijkste is natuurlijk dat er zoveel mogelijk geld naar de deelnemers gaat; dat staat op nummer één. Maar we letten daarnaast op of de verzekeraar een betrouwbare partij is met goede basisvoorwaarden. Ze moeten een kantoor in Nederland hebben en in onze ogen een goede reputatie hebben”, legt Gertjan Dicker uit. “Daarnaast is het voor ons belangrijk dat de service van de verzekeraar goed is. Bijvoorbeeld: hoe nemen ze de telefoon op? Zijn ze goed bereikbaar? Hoe gaan ze met onze mensen om, en hoe staan ze onze mensen te woord? Dat zijn enkele van de selectiecriteria die we hebben opgesteld. Om steeds dichter bij de keuzes te komen die we moeten maken voor een zorgvuldige overdracht van het fonds.”
SPT werkt stap voor stap naar een zorgvuldige overdracht
Tijdens dit gehele proces houdt de Nederlandsche Bank toezicht op SPT. “Die samenwerking verloopt heel prettig. De Nederlandsche Bank is goed op de hoogte van waar we mee bezig zijn. Ze zien toe op het proces, weten waar de risico’s liggen en waar het fonds rekening mee moet houden”, vertelt Gertjan over de rol van de Nederlandsche Bank.
“We gaan gestructureerd verder in gesprek met de verzekeraars waar we mee aan tafel zitten. We houden de vaart erin, maar nemen geen overhaaste keuzes. Met onze selectiecriteria in gedachten zal de komende tijd duidelijk worden aan wie we ons fonds kunnen toevertrouwen. Wij houden u op de hoogte. Het doel is medio 2025 over te stappen.”
Bekijk hier de laatste informatie en antwoorden op mogelijke vragen