Nieuws

Eerste Kamer stemt voor Wet toekomst pensioenen

De Eerste Kamer stemde op dinsdagavond 30 mei 2023 voor de Wet toekomst pensioenen. De Tweede Kamer stemde in december 2022 al voor deze wet. De lichten staan op groen om het pensioenstelsel in Nederland te veranderen. De nieuwe wet gaat in op 1 juli 2023.

De Wet toekomst pensioenen geldt voor alle pensioenfondsen, al is de wet niet geschreven voor gesloten fondsen (zoals SPT). Het was zelfs lange tijd onduidelijk of gesloten wel móchten overstappen op het nieuwe pensioenstelsel. Inmiddels is duidelijk dat gesloten fondsen en daarmee SPT mag overstappen.

Werkgroep onderzoekt toekomstscenario’s

Er is een werkgroep opgericht die de toekomstscenario’s van SPT gaat onderzoeken, zowel binnen als buiten het nieuwe pensioenstelsel. Essentiële vraag blijft: hoe kunnen we maximaal verhogen en het nominale pensioen voor u blijven garanderen? We zoeken dus naar het meest gunstige toekomstscenario voor onze deelnemers, met of zonder het nieuwe pensioenstelsel.

Die werkgroep bestaat uit het voltallige SPT bestuur, de voorzitter van het Verantwoordingsorgaan, de voorzitter van de Beroepspensioenvereniging (BPVT) en enkele externe pensioendeskundigen. De werkgroep brengt een advies uit aan het bestuur.

Wilt u meer weten?

Han Bakker schreef een blog over het nieuwe pensioenstelsel en wat dit voor SPT betekent. Via onze website en digitale nieuwsbrieven houden we u op de hoogte van het laatste nieuws.