Nieuws

‘Bedrag ineens’ uitgesteld

De regering kondigde in 2020 een nieuwe mogelijkheid aan voor iedereen die met pensioen ging. U zou dan een deel - maximaal 10% - van uw pensioen in één keer op mogen nemen (‘bedrag ineens’). Dit zou op 1 januari 2023 ingaan.

Kort geleden werd deze nieuwe mogelijkheid met 6 maanden uitgesteld. Maar ook de nieuwe ingangsdatum (1 juli 2023) lijkt niet haalbaar. SPT verwacht dat de regering binnenkort een volgend uitstel bekendmaakt.

Wat betekent dit voor u?

Wanneer u in 2023 voor 1 juli met pensioen wilt gaan kunt u geen gebruik maken van de keuzemogelijkheid om een bedrag ineens van uw pensioen op te nemen en waarschijnlijk de rest van het jaar 2023 ook niet .

De pensioneringsbrieven (met uitleg over de keuzemogelijkheden die de pensioenregeling van SPT biedt) worden normaal gesproken zes maanden voor het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd verstuurd. Bij ingangsdatum van het pensioen op 1 juli 2023 ontvangt u de pensioneringsbrief in januari 2023.

In verband met de onduidelijkheid over de ingangsdatum van het “bedrag ineens” worden de pensioneringsbrieven echter tot 1 maart niet verstuurd.

Als er op die datum nog steeds geen duidelijkheid is over de ingangsdatum van het “bedrag ineens” worden de brieven alsnog verstuurd. U hebt dan nog voldoende tijd om uw pensioenkeuze door te geven.

Wat kunt u doen?

Als u straks graag een deel van uw pensioen in één keer opneemt, kunt u voorlopig even afwachten wat er gaat gebeuren. We verwachten dat een bedrag ineens opnemen vanaf 1 januari 2024 wél mogelijk is. In dat geval zou u ervoor kunnen kiezen om uw pensioen iets later te laten ingaan.

Veel is dus nog onduidelijk. Zodra er nieuws is, hoort u dat zo snel mogelijk van ons!

Hebt u een vraag?

Neem dan contact met ons op.