Nieuws

Beleidsdekkingsgraad januari: 111,9%

De dekkingsgraad van een pensioenfonds zegt iets over de financiële positie. Het geeft de verhouding weer tussen het aanwezige vermogen en de pensioenverplichtingen.

De beleidsdekkingsgraad van SPT kwam eind januari uit op 111,9%. Dit betekent dat ongeveer 1,12 euro beschikbaar is voor iedere euro pensioen die uitbetaald wordt of in de toekomst uitbetaald gaat worden.

Twee dekkingsgraden

De beleidsdekkingsgraad van 111,9% (december 111,9%)  is het gemiddelde van de actuele dekkingsgraden over de afgelopen twaalf maanden. De actuele dekkingsgraad van het fonds kwam per eind januari uit op 112,5% (december 113,3%).

Ontwikkelingen in januari

Zowel de rente als de aandelenbeurzen daalden in januari. De vrees voor het coronavirus en de impact hiervan op de economie leidde er niet alleen toe dat de rente daalde maar ook dat aandelen minder waard werden.

De actuele maandelijkse dekkingsgraad is in januari gedaald met 0,8%-punt.
SPT heeft een relatief defensief beleggingsbeleid met een hoge renteafdekking en een beperkte allocatie naar aandelen. Hierdoor is de dekkingsgraad minder gevoelig voor schommelingen in de markt. SPT heeft in de maand januari dan ook beperkt last gehad van de daling in de financiële markten.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de ontwikkeling van de dekkingsgraad? Kijk dan in deze grafiek. Hebt u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.