Nieuws

Vakantiegeld en pensioen: zo zit dat

Veel mensen zijn gewend om jaarlijks in mei of juni het vakantiegeld in één keer uitbetaald te krijgen. Als u nog werkt, zorgt uw werkgever daarvoor. Als u AOW-pensioen krijgt van de overheid ontvangt u ieder jaar in mei uw vakantiegeld van de AOW.

Bij SPT is dat anders geregeld. Daarom ontvangt het fonds elk jaar in deze periode geregeld de vraag van (nieuwe) gepensioneerden: waar blijft mijn vakantiegeld?

Elke maand een stukje

Het zit zo: u ontvangt elke maand een pensioenuitkering van SPT. In dit bedrag is uw vakantiegeld al opgenomen. Eigenlijk ontvangt u elke maand een deel (om precies te zijn 1/12e deel) van het vakantiegeld in uw pensioenuitkering.
Dit geldt ook voor andere uitkeringen, zoals een dertiende maand. Ontving u tijdens uw werk een vaste extra uitkering waarover pensioenpremie werd afgedragen? Dan hebt u daarover pensioen opgebouwd. Dit is onderdeel van het pensioen dat u elke maand van SPT ontvangt.

Betaaldata in 2018

Wilt u weten wanneer u pensioen van SPT krijgt? Bekijk de betaaldata op deze website. De betaaldata voor het AOW-pensioen vindt u op de website van de Sociale Verzekeringsbank.

Hoeveel pensioen hebt u bij SPT?

Log in op de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers voor een overzicht van uw pensioen bij SPT. In januari sturen wij gepensioneerden een jaaropgave met een overzicht van het uitgekeerde pensioen in het afgelopen jaar. Ook dat vindt u terug in Mijn Pensioencijfers.

Hebt u vragen? Neem dan contact op. Wij helpen u graag.