Nieuws

Schikking met de BPVT

De afgelopen week hebben de deelnemers aan het fonds de agenda en stukken ontvangen voor de Algemene Vergadering van Deelnemers op 20 juni a.s. Zoals daaruit blijkt was sprake van een ernstig verschil van inzicht met de BPVT over onder meer de samenstelling van het bestuur per 1 juli a.s. en de rol van de BPVT. De situatie is in de afgelopen maanden dermate geëscaleerd dat wij via een kort geding aan de rechter hebben gevraagd hier een uitspraak over te doen. Op vrijdag 9 juni jl. heeft het kort geding plaatsgevonden en zijn partijen in overleg tot een schikking gekomen.

Onderstaand treft u een overzicht van de belangrijkste afspraken. Afspraken waarmee hopelijk de basis is gelegd voor een definitieve oplossing van de problemen.

Samenstelling bestuur

  • De heer Bakker zal per 1 juli 2017 als kandidaat-lid toetreden tot het bestuur met als doel om per 1 januari 2018 te worden benoemd tot voorzitter. Het komend half jaar zal de heer Bakker ingewerkt worden door het bestuur en in de gelegenheid worden gesteld de benodigde pensioenopleiding(en) te volgen.
  • De heer Zeverijn zal per 1 juli 2017 worden herbenoemd tot bestuurslid voor een periode van 1 jaar.
  • De heren Snijder en Covers blijven aan als bestuurslid. De heer Snijder zal tot 1 januari 2018 de functie van voorzitter a.i. blijven vervullen.
  • Er zal een procedure worden opgestart voor de werving van een extra bestuurslid, met als doel om per 1 oktober 2017 een nieuw bestuurslid te benoemen.
  • De statuten zullen worden aangepast teneinde tijdelijk te voorzien in de mogelijkheid van een vijfde bestuurslid.
  • Over bovenstaande benoemingen zullen de deelnemers op 20 juni a.s. worden geconsulteerd.

Overige afspraken

  • De discussie over de rol van de BPVT proberen we voor 1 juli 2018 op te lossen. Voor dat moment zal daarover geen procedure gevoerd worden. In dit jaar kan BPVT in principe geen SPT-bestuurders ontslaan.
  • Het voorstel tot ontslag per 1 juli 2017 van de heer Czaikowsky als lid van het Verantwoordingsorgaan zal van de agenda worden afgevoerd.
  • De heer Vermeulen zal per 1 juli 2017 aanblijven als bestuurslid van de BPVT.
  • De Algemene Vergadering van Deelnemers van SPT zal op 20 juni a.s. als eerste plaatsvinden.

Algemene Vergadering van Deelnemers 20 juni a.s.

De begintijd is in principe vastgesteld op 18.00 uur. Vanaf 17.30 uur kan er gebruikt gemaakt worden van een broodjesbuffet. Tijdens de vergadering zal het bestuur samen met de Raad van Toezicht en het Verantwoordingsorgaan verslag doen over het afgelopen boekjaar. Verder zal het bestuur zijn visie geven op de governance van het fonds. Ook zullen de deelnemers worden geconsulteerd over de voorgenomen benoemingen. Aansluitend zal de Algemene Ledenvergadering van de BPVT plaatsvinden.

Wij hopen dat u in groten getale aanwezig kunt zijn bij de Algemene Vergadering van Deelnemers op 20 juni a.s. (de aanmeldtermijn is inmiddels verstreken).