Soorten pensioen

Partnerpensioen

Wij regelen een uitkering voor uw partner als u komt te overlijden. Dit noemen we ook wel partnerpensioen. Het partnerpensioen is standaard 60% van uw ouderdomspensioen, verminderd met het deel dat toekomt aan uw eventuele ex-partner(s). Uw partner ontvangt dit pensioen totdat hij of zij overlijdt. Heeft uw partner een eigen inkomen? Dit maakt niet uit voor de hoogte van het partnerpensioen.
Uw partner heeft automatisch recht op partnerpensioen als u, voordat u met pensioen ging:

  • bent getrouwd
  • uw partnerschap hebt geregistreerd bij de gemeente, of
  • bent gaan samenwonen en uw partner bij ons hebt aangemeld.

Ga naar Mijn SPT en controleer of uw partner bij ons is aangemeld. Daarnaast ziet u hier hoeveel pensioen er is geregeld voor uw partner.
Let op: in het onderdeel ‘Mijn pensioen’ van Mijn SPT zijn de pensioencijfers nog niet beschikbaar. Hier wordt momenteel hard aan gewerkt.

Is uw partner meer dan 10 jaar jonger dan u? Dan wordt het partnerpensioen verminderd met 3% voor elk vol jaar dat uw partner meer dan 10 jaar jonger is.

Totaaloverzicht pensioen

Hebt u ook ergens anders pensioen opgebouwd? Log dan in op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Hier vindt u een overzicht van uw pensioen tijdens uw hele loopbaan. Daarbij staat ook het pensioen voor uw eventuele nabestaanden.

Andere soorten pensioen

Voor u

Voor uw (ex-) partner

Voor uw kinderen

Ouderdomspensioen Partnerpensioen Wezenpensioen
Verevend ouderdomspensioen Verevend ouderdomspensioen  
  Bijzonder partnerpensioen